Bij kosmische of goddelijke timing kun je denken aan een man met een baard.
In dit geval god, in de lucht op een witte wolk met een gewaad aan die volgens de juiste timing zaken regelt voor iedereen. Dit is natuurlijk de meest achterhaalde omschrijving van kosmische timing die je maar bedenken kunt. Maar wat houdt het dan precies in? Goddelijke timing is iets waar nog weleens verwarring over te vinden is. Daarom wilde ik wat dieper ingaan op dit onderwerp en wat het nou eigenlijk inhoudt. Soms doen er zich bepaalde situaties in je leven voor zoals: die ene leuke baan of die leuke bijna perfecte soulmate/ potentiële partner, huis of wat voor situatie dan ook. Maar helaas, ‘het mocht niet zo zijn’, en exact dit zinnetje heeft dus alles te maken met kosmische timing. Soms is de tijd niet rijp voor bepaalde dingen op het moment dat het zich voor doet. Soms is er meer tijd nodig om de situatie, kans, baan, relatie of wat zich dan ook voor doet op de best mogelijke manier tot stand te brengen.

Het kan zijn dat er bepaalde lessen, inzichten, of manieren van aanpak nodig zijn die je tot op heden nog niet tot je beschikking hebt op dat moment en  waar je dus niet bijkan. Vaak is er groei nodig en daar gaat wat tijd overheen. Het punt is alleen dat de wet van kosmische timing geen tijdsbesef heeft, zoals wij, maar wel het zicht op de juiste omstandigheden voor alle betrokken. Soms krijg je een sneakpreview van iets wat op dat moment in je leven voorbijkomt wat je graag zou willen maar op dat moment niet tot zijn recht komt. Maar op een later moment in je leven zich opnieuw voordoet in andere of betere omstandigheden. Ook gebeurt het weleens dat er zich een betere kans voor gaat doen dus helpt kosmische timing dat je geen genoegen neemt met iets dat minder bij je past. In dat geval kan goddelijke timing als een scheidsrechter fungeren. Vaak zie je achteraf pas de verhulde zegening. Kosmische timing weet dondersgoed waar het mee bezig is en kijkt naar het grotere plaatje. Dit fenomeen zie je bij veel mensen met zielenconnecties zoals tweelingzielen bijvoorbeeld, geregeld voorkomen.

Sommige dingen in het leven komen alleen in hun best mogelijke vorm tot hun recht. Als kosmische timing voor je aan het werk is maar je er geen weet van hebt, kan het zijn dat je met teleurstellingen te maken krijgt en/of de hoop verliest. Maar probeer eens aan iets te denken in je leven wat een grote betekenis voor je heeft maar ook wat op het juiste moment in je leven kwam. Het kan van alles zijn, die leuke vriend of vriendin, een baan, een huisdier, belangrijke kennis over iets, name it. Stel nou dat het zich eerder in je leven voordeed waar je de nodige lessen nog niet geleerd had. Of waarbij je de kostbaarheid van datgene totaal over het hoofd gezien had en het misschien helemaal verprutst had. Mogelijk was datgene niet tot zijn volledige recht gekomen en kon je toen niet zien  wat je nu wel (duidelijk) kunt zien. Misschien was je er toen niet klaar voor op een dieper level en ben je dat nu wel. Als je net zo scherpzinnig als een nachtuil of adelaar naar de situaties in je leven kunt kijken, ontdek je de magie en de absolute zegening van kosmische timing. Het is een samenwerking met spirit, moeder aarde en je zielsaspect (je hogere zelf).
Het is een natuurlijke manier van manifesteren maar wel in de  juiste volgorde.

181435_651625211530267_1223904359_n

Hoe kan ik (beter) omgaan met kosmische timing?

Meegaan met de flow en acceptatie van datgene wat je niet kunt veranderen dus er geen onnodige weerstand bieden hieraan is belangrijk. Bij sommige situaties en die kun je voor jezelf wel bedenken, is weerstand bieden bijna geen optie waardoor je het jezelf overbodig moeilijk zult maken. In dit geval is acceptatie belangrijk. En houdt kosmische timing in je achterhoofd, wetende dat er iets beters voor je is weggelegd. Want 9 van de 10 keer is dat het geval dat er inderdaad iets beters voor je is wat op dat moment alleen nog niet tastbaar is.  En leven in het NU is heel heilzaam. Ooit zag ik een filmpje van Eckart Tolle waarin hij een simpele maar daadkrachtige oefening omschreef. Ieder moment waar je focus misschien even te ver in de toekomst ligt of het heden kun je je het volgende afvragen: is er nu een probleem? Hier heb ik persoonlijk zo ontzettend veel aan gehad en nog steeds. Door je dit regelmatig even af te vragen kun je heel makkelijk een shift maken in bewustzijn van afgesteld zijn op de toekomst, mogelijke problemen etc. naar het nu. Vaak is het zo dat er ‘nu’ helemaal geen probleem is. We denken ze alleen maar in de mind. Dit is een bonus voor het samenwerken met kosmische timing want met je aandacht in het hier en nu weet je dat alles op de één of andere manier gaat zoals het voor jou hoort te gaan. En zo niet dan ben je scherpzinnig genoeg in het ‘nu’ om te zien wat er gedaan kan worden om een verandering aan te brengen. Mits het in je bereik ligt natuurlijk.

En vertrouwen is misschien wel het belangrijkste van allemaal. Soms is het lastig door teleurstellingen en vervelende ervaringen uit het verleden. Maar als je vertrouwen schept in het universum ervaar je een hele harmonieuze staat van zijn waardoor je kansen naar je toe trekt. Voor iedereen is er een hoger plan weggelegd. Door  vertrouwen te hebben in kosmische timing, ervaar je het leven moeitelozer net als een dans.

Ja, en wat essentieel kan zijn is loslaten. Vaak is het zo dat er eerst het één en ander losgelaten moet worden voordat iets nieuws op de best mogelijke manier tot stand komt in je leven. Overbodige ballast kan voor ruis zorgen waardoor je niet helder genoeg ziet om het grotere plaatje te doorzien. Kosmische timing is verweven met het natuurlijke van het leven. Forceren en op  de zaken vooruitlopen gaat deze stroom alleen maar tegen. Eén valkuil kan zijn om onnodig te wachten tot die geweldige kans zich voor doet. Wachten kan de stroom namelijk ook tegenhouden want als je visie te ver op de toekomst is afgesteld en je belandt in een wachttoestand dan bestaat de kans dat je de geschikte kansen over het hoofd ziet en ga je het ‘nu’ misschien wel voorbij.  Eigenlijk geef je dan een signaal aan het universum dat er nu iets niet goed zou zijn. Belangrijk is om aan te voelen of je iets moet aanpakken of niet, sommige kansen moet je met beide handen aangrijpen in het leven. Je kunt dit peilen door te voelen wat er in je lichaam gebeurt. Stel je krijgt een warm, energiek of enthousiast gevoel van binnen, dan betekent dit vaak een ‘ja’. Soms als ik een dilemma heb en niet weet of ik iets moet aangrijpen op dat moment, krijg ik het weleens enorm koud of verkrampte kaken. Of een naar voorgevoel zonder aanleiding, dit duidt er vaak op dat ik iets zorgvuldig moet overwegen.

Ook kan het handig zijn om te letten op symbolen, ik zie vaak vogels, veren, dubbele getallen of bepaalde namen met een verborgen boodschap. Voel, en wees opmerkzaam, is ook een boodschap van goddelijke timing. Kosmische timing kan een echte bondgenoot zijn want het is een natuurlijke zuivere kracht met een heldere visie. Gelukkig geen man met baard (god) zwevend in de lucht op het wolkje die erg van plannen houdt. Het is een natuurlijk iets waarbij wonderen mogelijk worden en je nog wel eens aangenaam verrast kunt worden door het leven.

Liefs Anita

Please follow and like us:
error
fb-share-icon
Please follow and like us:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *